Börja med en blogg

Är du ny och intresserad av att skriva så kanske du ska börja med en blogg. Det är enkelt och du kan snabbt börja skriva om det som du tycker är spännande och intressant. Det behöver inte vara krångligt att skapa en blogg utan inom ett par minuter så är du igång med ditt skrivande. Försök att strukturera upp din blogg redan från början så blir det lättare både för dig och dina läsare att följa dig i bloggen.

 Skapa en blogg

Det finns flera gratisvarianter för dig som vill skapa en blogg, denna sida ligger med en WordPress installation och på https://sv.wordpress.com/ kan du relativt snabbt skapa en sida där du kan börja blogga. Blogg.se är en annan variant där du skapar din hemsida genom färdiga mallar som gör det enkelt för dig att komma igång med bloggandet. Du kan även skapa ett helt eget utseende på din blogg. Enklast är att använda en färdig mall då är du upp på ett par minuter.

Få bloggföljare

Genom att marknadsföra din blogg via social medier så får du följare. Det kan svårt att sitta och skriva på en blogg om man inte får någon respons på det du skriver, lägg upp på Facebook och Twitter när du skrivit något nytt inlägg. Håll koll på statistik på hur många som följer din blogg. Försök att få interaktivitet med dina följare genom kommentarer på dina inlägg.