Konsten att hantera oproduktiva dagar

Oavsett hur rutinerad du blir på att skriva kommer du alltid ha oproduktiva dagar emellanåt. Och medan många oproduktiva dagar i rad kan vara ett tecken på problem på andra håll är någon enstaka dag ibland egentligen inte något att oroa sig över. Men det kan vara smart att försöka göra det bästa av situationen.

Skriv något annat

En oproduktiv dag kan lätt dyka upp när du är mitt inne i att skriva en mindre spännande eller intressant del, eller i något annat tråkigare skede av skrivprocessen. Ett tips kan då vara att faktiskt skriva något helt annat. Något som en novell på bara ett par sidor, en dikt eller något liknande.

Plocka upp en hobby

För många är så klart skrivandet en hobby, men det finns inget som säger att du inte kan ha två eller fler. Och det finns ju en uppsjö av hobbyer du kan spendera tid med. Om du fortfarande vill få utlopp för din kreativitet kan du alltid prova måla. Eller varför inte testa att sticka? Du kan snabbt och enkelt skaffa det som behövs för att komma igång och sedan göra ett par längder nästa gång du känner dig oproduktiv i ditt skrivande.

Ta tillfället att träna

Träning och motion är bra för både kropp och sinne. Och om du ändå inte kan få något gjort i skrivandet har du ingen ursäkt att inte ta tillfället i akt och träna lite. Med exempelvis ett löpband eller en träningscykel kan då få lite konditionsträning oavsett årstiden och vädret. Och med några hantlar kan du träna upp styrkan i musklerna genom olika övningar.