Fyll din sajt med text

484391-pile-of-books-against-a-warm-background

Har man en webbplats som man önskar att folk besökte lite mer ofta, vare sig om detta är för att man har en blogg och vill förmedla idéer, tankar och tips, eller för att man har en webbutik och vill sälja produkter, kan man dra nytta av detta enkla tips.

En webbplats får preferens i Googles sökfunktion över andra liknande platser av flera olika anledningar. Olika anledningar väger dessutom olika tungt och de som väger tyngst har inte alltid varit desamma. Ett tag kunde man komma väldigt långt med metataggar och länkar, men Google har idag valt att fokusera mer på andra områden och ett av dessa är själva innehållet.

Som Googles sökmotor har blivit mer sofistikerad har man kunnat börja bedöma innehållet på webbplatser och kan avgöra kvalitén på texten och hur unik den är. Kopierar man en text rakt av från en annan webbplats kommer det därför inte spela lika stor roll om den håller hög kvalité, det är nämligen inte tillräckligt unik.

Ju mer text man har på sin sajt desto bättre, vilket gäller vilka typer av sajter som helst. Allt från butiker som även driver bloggverksamhet till sajter som lockar andra till att spela online. Dessa bloggar och nyhetsflöden ger mycket fler möjligheter för webbplatser att hålla kvar besökare och få dem att stanna kvar en stund. Anledningen till varför detta är viktigt att göra är att Google ser korta besök på en webbplats som ett tecken på att det inte är en bra webbplats eller att den inte var relevant för den sökningen som ledde dit.

Men man kan inte bara stoppa in texten varsomhelst och hoppas att det ska ge resultat, man kommer även behöva se till att informationen är strukturerad och lättillgänglig. När information är enkel att hitta kommer man att ha det ännu enklare att få besökare att förlänga sina besök.